Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Afganisztán , megtérésért nyilvános kivégzés.

2011. október 26. - Emide Buda
 
  

 

 

Hindukusban (Közép-Afganisztántól Észak-Nyugat-Pakisztánig húzódó, több ezer méter magas hatalmas hegykoszorú) halálos fenyegetettségben élnek a keresztények. Az állam a muzulmán szélsőségesekkel karöltve főleg a konvertitákra vadászik.

 

Afganisztáni Iszlám Köztársaság, 2010: iszlámisták tüntetnek a keresztények ellen RT  

 

A keresztény kisebbség helyzete az utóbbi időben drámaira fordult. Abdul Satter Khovasi, a kabuli parlament elnökhelyettese nemrég követelte, hogy tartóztassák le, és nyilvánosan végezzék ki az iszlámról kereszténységre tért afgánokat. A bejelentést megelőzte egy, a kabuli székhelyű Noorin televízióban elhangzott közlemény. A Noorin tv magánkézben lévő műholdas állomás, amely egész Afganisztánban, sőt Európában is fogható.

A műsorban egy konvertita beszélt megtéréséről, és egy istentiszteletről sugároztak felvételeket. A hírre Hamid Karzai államelnök is reagált, hangsúlyozva, hogy utasította a kormányt és a biztonsági szerveket, hogy akadályozzák meg a hasonló eseteket. Az adás után egyetemisták tüntettek, és követelték a konvertiták kivégzését, illetve a külföldi keresztények kiutasítását Afganisztánból. Egy képviselő még tovább ment és kijelentette, hogy a keresztény hitre tért muzulmánok kivégzése nem bűncselekmény.

Azok a keresztények, akiknek az arcát látni lehetett a tv-riportban, közvetlen életveszélybe kerültek. Ezért többen kénytelenek voltak illegalitásba vonulni, illetve elmenekültek az országból. Elrendelték a humanitárius szervezetek szigorú ellenőrzését, és az afgán hatóságok két, a nevében az „Egyház” szót viselő segélyszervezet – a norvég Church Aid (NCA) és az amerikai Church World Service (CWS) – működését betiltották. Az iszlámról áttért afgánok helyzete még súlyosabbá vált. Ha a biztonsági szolgálat emberei vagy fanatikus iszlámisták kezei közé kerülnek, bizonyos, hogy nem ússzák meg élve. A tv-film bemutatása után a biztonsági szolgálatok szabályos hajtóvadászatot indítottak a keresztények felkutatására, akiket „hitehagyottnak, az igaz hit és a haza árulóinak” tartanak. Ezért el kell titkolniuk a meggyőződésüket: nem viselhetnek keresztet a nyakukban, és bibliát sem vihetnek magukkal. Minden kereszténységre utaló jelet el kell tüntetniük.

A hatóságok 2010. május 31-én, mindössze néhány nappal az adás után őrizetbe vették dr. Szajed Mosszát (45 éves), akinek az arca fölismerhető volt az imádkozó és megkeresztelkedő afgán keresztények között. Ezidő szerint csak annyit tudhatunk, hogy egyedül Mosszát akarják bíróság elé állítani. „Azokat az afgánokat, akik szerepeltek a filmben, nyilvánosan ki kell végezni – követelte Khovasi. – A parlamentnek utasítania kell az államügyészt, és a nemzetbiztonsági szolgálatot (NDS), hogy tartóztassák le őket, és hajtsák végre rajtuk az ítéletet.” A nevezetes tv riportot azonban egy másik is követte. A hatóságok júniusban arra kényszerítették Mosszát, hogy nyilvánosan tagadja meg keresztény hitét, de ezután sem engedték szabadon. Azt, hogy mivel vádolják, nem lehet tudni. Mossza a hírhedt kabuli Ouliat börtönben nyíltan megvallotta, hogy Jézust követi. Októberben kicsempészték a fogságban írott levelét, amelyben elmondja, hogy az őrök a többi fogollyal együtt verik, szexuálisan bántalmazzák, leköpdösik, nem hagyják aludni és gyalázzák. „Nagyon, nagyon rossz állapotban vagyok (…) Áldozati bárányként 400 vérszomjas farkas közé vetettek. Egyedül vagyok itt azok közt, akiknek a szívében nincs irgalom. Jézus Krisztus nevében könyörgöm, szabadítsatok ki innen, mert megölnek.” De szívesen életét adná Jézusért, hogy bátorítsa és megerősítse keresztény testvéreit a hitben. Azt is hozzátette, már bánja, hogy nyilvánosan megtagadta a hitét. „Bűnt követtem el az Úr Jézus ellen, és könyörgöm hozzá: Ne tagadj meg engem az angyalok és az Atya előtt, mert nagyon nagy bűnös vagyok.” A levél nemzetközi visszhangjának hatására Mosszát átszállították a kabuli fogolytábor Büntető Központjába, ahol vélhetőleg nem bántalmazzák.

Dr. Szajed Mossza, akinek egy akna leszakította a lábát, 15 évig dolgozott a kabuli Vöröskeresztnél, ahol művégtagokat készített a csonkolásos sérülteknek. A hatgyermekes orvos 2002-ben tért meg. Bebörtönzése óta életveszélyesen megfenyegették a feleségét, hogy váljon el tőle. A férfi bírósági tárgyalásán eldőlhet: Afganisztán a saría (iszlám szent törvény) vagy a nemzetközi jog útját választja.

 

     

 

India fővárosában, Újdelhiben 150 száműzetésben élő afgán keresztény fordult a nyilvánossághoz, és drámai felhívásban kértek segítséget a keresztényüldözés megállításához. „Ha egy afganisztáni muzulmán kereszténységre tér, az egyenlő számára a halálbüntetéssel” – áll a nyilatkozatban. A közlemény fölszólítja a világ keresztényeit, lépjenek föl saját kormányaiknál annak érdekében, hogy a politikusok követeljék a kabuli kormánytól az igazságosság, a béke és a vallási türelem elveinek betartását. Ezrek élete forog veszélyben, akiket bűnözők módjára gyaláznak, üldöznek és kínoznak Krisztusért.

Az Evangéliumi Világszövetség (WEA) fölszólította az afgán kormányt, hogy védje meg az összes állampolgára életét. Az Afganisztáni Iszlám Köztársaság 28,5 millióra becsült lakosságának 99%-a muzulmán vallású (szunnita 80%, síita 19%, egyéb 1%). Hindu mintegy 15.000, valamint kevés szikh vallású, akiket szintén elismer az állam. Mivel a keresztények pontos száma nem ismert, a konvertitákét sem lehet megbecsülni. Afganisztánban nincsenek templomok, és nem vezetnek személyi nyilvántartást. A keresztények a legteljesebb titokban tartják kilétüket, és csakis egymás előtt fedik föl magukat. A CSI csatlakozott az Evangéliumi Világszövetség fölhívásához, és követeli a keresztényüldözés azonnali befejezését, valamint az afganisztáni alkotmány által szavatolt vallásszabadság betartását.

http://www.csi-magyarorszag.hu/csi_archivum.php?inhId=1285588847&bstFam=2&arc=1&sId=001248849925&sucHL=&sucJahr=

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr823330619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tropescu 2011.10.26. 18:01:58

Egy hatgyerekes orvos, aki művégtagokat készít az arra rászorulóknak, a társadalom igen megbecsült tagja kellene hogy legyen. A muszlimoknak teljesen ferde az agyuk.

Vajon mit szólnának, ha Európában bebörtönöznék azokat a muszlimokat, akik a hitükről beszélnek?
süti beállítások módosítása