Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Közép-Ázsiai helyzet

2011. október 22. - Emide Buda

2011.10.22.

Azerbajdzsán

A keresztényüldözés Azerbajdzsánban fokozódott az elmúlt időszakban. Egy új, elnyomó egyházi törvényt hoztak tavaly, ami az államnak nagyobb kontrollt biztosít a keresztény szervezetekkel való munkában. Minden keresztény szervezet újra kell hogy regisztráljon. Több keresztény szervezet fellebbez a bíróságon, mert regisztrációjukat visszautasították, a bíróságok viszont híresek a korruptságukról és az iszlámhoz kötődésükről. Nehezebbé válik a helyzet a keresztények számára azért is, mert a hatalom felfedezte, hogy egyre többen megtérnek és a gyülekezetek növekszenek. Bonyolult prcedúra emiatt új gyülekezeteket építeni. A protestánsokat sokszor szektaként állítják be, ami a stabilitásukat veszélyezteti. Sőt! Munkaadók gyakran nem akarnak megtartani keresztény munkavállalókat. A keresztény irodalom cenzúrája is szigorúbb lett ebben az évben. Azerbajdzsán politikailag nem szilárd nemzet. Imádkozzunk hogy legyen stabilitás és hitelesség, ami békét teremt Azerbajdzsánban és körülötte.

  Tadzsikisztán

A tavalyi új vallási törvény szigorítja a vallási közösségek és így a keresztények jogait is. Több jogot kapott a vallási szervezeteket kontrolláló tanács. Minden keresztény irodalmat jóvá kell hagyatni vele. A tavalyi év során az iszlám felé való nyitottság jelentősen nőtt, fokozódott a befolyásoló tényező a muszlim családban felnőtt keresztényekre. A tadzsik keresztényeknek egyre nehezebb összejönni Istentiszteletre. Az a keresztény aki nyíltan megvallja a hitét, a zaklatást és üldözést kockáztatja. Az elnyomás a rokonok, a helyi közösség és az iszlám papság részéről fenyeget. A keresztények száma csökken. Egyre nagyobb a keresztényekben hitük nyílt megvallásától való félelem. A gazdasági válság is fokozza az agresszivitást a keresztényekkel szemben. A polgárháború egy rendkívüli nyomot hagyott a nemzeten. Sok a börtönben lévő, az árva, özvegy és idős.

http://oskifli.freeblog.hu/archives/2010/12/29/Ima_az_uldozott_keresztenyekert_2/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr973320058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása