Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Már nem píszi Jézus születése az angol mesében

2011. október 16. - Emide Buda

Kihúzták a karácsonyt az új Thomas-sorozatból

A Thomas, a gőzmozdony néhai szerzőjének rokonai szerint a "politikai korrektség" jegyében a népszerű brit gyerekkönyv alapján készült új tévésorozat egy epizódjából kihúzták a karácsonyról szóló utalásokat.

Mint Hilary Fortnam, a Thomas-könyvek írójának lánya elmondta: apja, a néhai W. Awdry tiszteletes bizonyára szomorú lenne, ha tudná, hogy a tévésorozat producerei kihúzták a vallási utalásokat a történetből - írta a The Daily Telegraph online kiadása.

W. Awdry rokonai panasszal éltek a tévétársaságnál, amely a kis kék mozdony új kalandjainak felvételei során a karácsony szót az "ünnepekkel" helyettesítette, véleményük szerint azért, hogy a szöveg "politikailag korrekt" legyen. Mint Fornam megjegyezte, apja, aki harminc évig dolgozott lelkészként, a riporterek és a kiadók előtt is mindig azt hangsúlyozta, hogy ő elsősorban lelkész, és csak másodsorban gyerekkönyvíró.

A vitatott epizód a Keeping up with James címet viseli, abban a mozdonyok versenyre kelnek a gyerekek ajándékainak szállításában, és a háttérben egy feldíszített fenyő látható. A karácsony szó helyett azonban a szövegbe a "téli ünnepek", karácsonyfa helyett pedig az "ünnepi fa" kifejezés került. Fortnam a telegraph.co.uk portálnak aggódva jelezte: attól tart, az emberek azt gondolják majd, apja hagyta ki a karácsonyt a könyvből.
A tiszteletes kisfia, Christopher szórakoztatására találta ki a kis gőzmozdonyról szóló történeteket, amelyek 1945-től jelentek meg nyomtatásban. Awdry 26 Thomas-könyvet írt, majd Christopher vette fel a mese fonalát, és további 42 kötettel gyarapította a sorozatot. A könyvsorozatból a Hit Entertainment produkciójában készülnek a tévésorozatok és DVD-k. A vállalat korábban azzal is megpróbálkozott, hogy az egyik főszereplőnek, a Kövér Ellenőrnek új nevet adjon, hogy az ne sértse a túlsúlyos embereket. A produkciós cég azt állította: a karácsonnyal kapcsolatos utalások azért tűntek el a szövegből, mert a DVD-t, amelyen az epizód szerepel egész évben kívánják forgalmazni.

MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr623307485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosig Ratta 2011.10.16. 20:00:11

Hát ez fájdalmas! Pár év múlva az "ünnepek" helyet rammadán lesz? Reméljük, a mi Egri csillagaink megússzák a píszísítést.

Pestabácsi 2011.10.17. 08:50:24

Az Egri félhold és a csillagokról beszélsz?
süti beállítások módosítása