Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Friss helyszíni beszámoló a kínai keresztények egyre nehezebb helyzetéről

2018. május 13. - Emide Buda

 

 
A kínai keresztények egyre nehezülő helyzetéről a China Aid cikke alapján:
Mindenhol nyilvános helyeken keresztényellenes úgynevezett tacepaókat helyeznek el a hatóságok. fel A rendőrök bármikor megjelenhetnek az istentiszteleteken és különösebb indok nélkül letartóztatják a pásztort a prédikáció kellős közepén A magánélet sincs biztonságban, ha barátaiddal találkozol az otthonodban megbüntethetnek vagy letartóztatnak, ha rajtakapnak
Ez a jelenlegi helyzet Henan tartományban Kínában. Februárban új vallási rendelkezések léptek hatályba És bár Kínában mindig is megpróbálták a polgárokat arra kényszeríteni , hogy csakis a kormány által működtetett egyházakban járjanak a most hatályba  lépett szabályzással még veszélyesebb helyzetbe kerülnek a keresztények. Sok keresztény inkább titokban gyűlik össze bérelt épületekben vagy otthonokban,hogy  ki maradjanak  ebből az állami egyház rendszerből ,mert félnek a kommunisták által működtetett egyházakban zajló korrupciótól. A körülmények egyre rosszabbak. Az új törvényeken felbátorodva a hatóságok megrohamozták az istentiszteleteket, pásztorokat tartóztattak le és házi őrizet alá vesznek gyülekezetét tagokat néhány rövid hónap eltelte után Több száz házi gyülekezet tűnt el ,olyan gyülekezetek már évek óta békésen működtek többé nincsenek biztonságban, épületeik ajtaját lepecsételik, a  kereszteket újra és újra megsemmisítik. Ezeket a keresztényeket nyomás alá helyezik, hogy csatlakozzanak az úgynevezett állami hivatalos egyházakhoz, és ott  regisztrálják magukat. A kormány módszerei, amivel kutatják ezeket a keresztényeket, szintén kegyetlenek . A kommunista párt  néhány ágazatban az alkalmazottakat arra kényszerítik hogy aláírjanak egy olyan nyilatkozatot,  amiben megtagadnak minden vallási hitet.Aki nem hajlandó aláírni , akár ötezer dollár büntetést is le vonhatnak a fizetéséből . Még azok is, akik regisztráltak az állam által működtetett egy házaknál, nem mentesülnek ez alól.Április elején A hivatalos egyházakat összehívták újra egy ideológiai eligazításra, többek között arról, hogy  minden gyülekezetnek ki kell tennie a kínai zászlót ,valamint hogy  18 éven aluliak nem vehetnek részt az istentiszteleteken, és hogy a keresztény propaganda, mint például jelképek, keresztek , képek, plakátok nem jelenhetnek meg az épületeken . A növekvő nyomás ellenére sok keresztény még mindig titokban összegyűlik,és a kommunisták fenyegetéssel sem tudják visszatartani őket.A kommunista párt fél ettől az igazságtól  amely előbb-utóbb le  fogja győzni !
Bob Fu  beszámolójának segítségével készítette a Közbenjáróblog

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9213883792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása