Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Mészárlás a templomban, tizenöt halott a mai vadászat terítéke.

2018. május 02. - Emide Buda

Legalább 15 ember, köztük egy pap életét követelte kedden a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban ismeretlen fegyvereseknek egy templom ellen intézett támadása – közölték helyi egészségügyi források és jogvédők.

Szemtanúk beszámolói szerint a Notre Dame de Fatima templomot a reggeli mise során tűzfegyverekkel és gránátokkal támadták meg, arra kényszerítve a híveket, hogy az imaház falába a rendőrség által vájt résen keresztül meneküljenek. Walter Brad Mazangue, a bangui főegyházmegye titkárságának vezetője szerint a halálos áldozatok között van egy Albert Toungoumale Baba nevű pap is.

fatima1.jpg

Mintegy 30 embert szállítottak az egészségügyi intézménybe a helyi kórház szóvivője szerint , az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi szervezet pedig közölte, hogy hozzávetőleg 50 sérültet láttak el. A támadás az alapvetően keresztény főváros főleg muszlimok lakta PK5 nevű negyedének peremén történt, ahol a múlt hónapban 21-en haltak meg az ENSZ Közép-afrikai Békefenntartó Missziójának (MINUSCA) és a helyi biztonsági erők közös műveletében, amely a területen tevékenykedő fegyveres bűnözői csoportok ellen irányult.

fatima2.jpg

Egyelőre nem világos, melyik szervezet vagy csoport felelős a támadásért. Banguiban és az ország más térségeiben a muszlimok és keresztények közötti felekezeti erőszak a polgárháború öt évvel ezelőtti kirobbanása óta nem számít ritkaságnak. 2013-ban a korábbi Seleka lázadószervezet tagjai megbuktatták Francois Bozizét, az ország keresztény elnökét, a keresztény milíciák fegyveresei pedig válaszul megtámadták az országban élő muszlim közösséget.

A bangui Notre Dame de Fatima templomot 2014-ben is támadás érte, akkor is egy pap valamint több hívő vesztette életét ugyancsak ismeretlen fegyveresek kezeitől.

A SELEKA hordái seleka1.jpg

MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr4913885082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása