Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Két golyó a hátába, és meghalt áldásosztás közben a pap

2018. április 29. - Emide Buda

Katolikus papot lőttek agyon a Fülöp-szigeteken

Közvetlenül vasárnapi miséje után agyonlőttek egy bányászatellenes katolikus papot a Fülöp-szigetek északi részén, a Cagayán tartománybeli Gattaránban – közölte a helyi rendőrség.

A 37 éves Mark Ventura atya éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték – mondta el Rodel Tabulog gattaráni rendőrkapitány. A támadásban senki más nem sebesült meg. A sisakot viselő gyilkos motoron menekült el egy másik gyanúsítottal – tette hozzá a rendőrtiszt.

Vizsgáljuk a gyilkosság lehetséges indítékát”

– nyilatkozott a DZMM rádióadónak Tabulog. Helyi sajtóhírek szerint a katolikus közösség kedvelte az atyát. A csaknem hét évvel korábban pappá szentelt Venturáról köztudott volt, hogy ellenzi a bányászatot, és segíti a tartományban élő bennszülött lakosokat – írta honlapján a testület. Mark Ventura a második pap, akit az elmúlt négy hónapban meggyilkoltak az országban – hívta fel a figyelmet a Fülöp-szigeteki Katolikus Püspöki Konferencia.
Decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában – fűzte hozzá a konferencia. A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus vallású.

Forrás: MTI; Vezető kép: philstar.com

https://pestisracok.hu/katolikus-papot-lottek-agyon-a-fulop-szigeteken/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr313879166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása