Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Tűzben edzett Biblia. Theresa May felszólalása a brit parlamentben.

2018. február 08. - Emide Buda

Egy iraki keresztény egy felgyújtott templomból kimenekített Bibliát adott át Theresa May miniszterelnöknek a brit parlamentben tegnap.

theresa.jpg
May asszonyt a parlamentben megkérdezték, hogy a nemzetközi segélykeretből tervezik-e az üldözöttek számára elkülöníteni támogatásokat. Elmondta, hogy decemberi találkozásukkor a ninivei Dániel atya beszélt neki azokról a valóságos üldözésekről és szenvedésekről, amiken az iraki keresztények a gyülekezetében keresztül mentek az elmúlt időben.
Theresa May így válaszolt: "Ez egy valóságos ügy. Minden segélyünket a szükségeknek megfelelően osztjuk szét, mellyel biztosítani szeretnénk, hogy egyetlen embert se különböztessenek meg faji, etnikai vagy vallási alapon. Együttműködünk különböző kormányokkal, a nemzetközi közösséggel és az ENSZ-szel a kisebbségi jogok támogatása érdekében, és hogy biztosítsuk, hogy a segélyek elérjenek azokhoz, akiknek szüksége van rá. De természetesen tovább fogjuk keresni, hogy miként tudnánk jobban támogatni a vallási kisebbségek üldözésének a visszaszorítását." 

 

Dániel atya, az iraki Erbilből, az Open Doors szervezet közvetítésével találkozott Theresa May miniszterelnöknővel még december 13-án: had the opportunity to meet with Prime Minister Theresa May on Wednesday 13th December.  A találkozó úgy jött létre, hogy az Open Doors felhívására 808,172 ember írt alá egy petíciót 142 országból, arra kérve a brit kormányt és az ENSZ-et, hogy biztosítsák a Közel-Keleten élő keresztényeknek és más kisebbségeknek, hogy egyenlő állampolgári jogokat élvezhessenek, méltó életkörülmények között és szerepet vállalhassanak a társadalmi megbékélésben és újjáépítésben.

Dániel atya egy arab nyelvű Bibliát adott ajándékba a miniszterelnöknőnek, melyet az iraki Karamlesben egy templomból mentettek ki, melynek felgyújtását az IÁ vállalta magára. A Biblia megmenekülése az iraki keresztény közösség reményét és kitartását szimbolizálja.

A 27 éves Dániel atya maga is üldözés áldozata. Az Öbölháború idején született és tinédzserként Bagdadban élt, amikor az Al-Kaida fenyegette a családját. 2006-ban arra kényszerült, hogy vagy Erbilbe menekül, vagy megölik a keresztény hite miatt. A szolgálatát azok felé a gyerekeknek szentelte, akik azután érkeztek Erbilbe, hogy Moszul elesett az IÁ katonai akciója után 2014-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr2613647018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása