Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

A kereszténység romjai. "Vigyázó szemetek " Londonra vessétek!

2016. május 18. - Emide Buda

Túl keresztény a BBC? – Új szelek fújnak a szigetországban

Miközben hazánkban még rendszeresen felhangzik a déli harangszó, a multikulturális Londonban és egész Angliában új szelek fújdogálnak. A BBC-t a vallási és etikai bizottság jelentése túl kereszténynek bélyegezte. Aaqil Ahmed, a bizottság vezetője szerint jelenleg a kereszténység romjai képezik az angol közszolgálati műsorok sarokköveit. Felmerült az is, a vasárnapi mise mellett pénteken a mecsetből közvetíthetnék az imát. A vallási törekvések előretolt bástyája lehet a munkáspárti Sadiq Khan, akit a londoni polgármesterválasztás alatt azzal vádoltak, túl sokat mutatkozott szélsőséges vallási vezetőkkel a kampánya során. Külön érdekesség, hogy Khan azt a Boris Johnsont váltotta a polgármesteri székben, aki a brexit egyik élharcosa, és esélyes David Cameron után a miniszterelnökségre. Brit szabadságharc egy multikulturális Angliáért?

Nem lesz jegyáremelés

A londoni polgármester-választás befutója jelentős előnnyel a munkáspárti Sadiq Khan lett a voksok 57 százalékának megszerzésével. A konzervatívok jelöltje ugyanakkor Zac Goldsmith csak 43 százalékot szerzett. A brit fővárosnak így nyolc év óta először van ismét baloldali, és egyben az első muszlim polgármestere

Sadiq Khan 84 oldalas választási programjának legfőbb pontjai mind a választópolgárok zsebét érintették. Ígéretet tett például a a londoni tömegközlekedési díjak befagyasztására négy évre. Az új lakásépítési programot különböző támogatásri rendszereken keresztül pedig úgy formálná, hogy azok 50 százaléka az alkalmazotti fizetésekből élők számára is megfizethető legyen.

Gazdag rassztisták kontra muszlim szélsőségesek

A 45 esztendős Khan pakisztáni bevándorlók gyermekeként, meglehetősen szerény körülmények között, egy tanácsi szociális bérlakásban élő nyolcgyermekes családban nevelkedett. Néhai édesapja londoni buszsofőr volt, édesanyja varrónő. Érdekesség, hogy miközben a milliomos családból származó Goldsmith-t rasszita kijelentései miatt, addig Khant azért bírálták a választási kampányban, mert rendszeresen mutatkozott szélsőséges nézeteket hirdető hitszónokok társaságában London muszlimok lakta kerületeiben.

Sadiq Khan (mirror.co.uk)

A munkáspárti Khan; Forrá: mirro.co.uk

Polgármesterből szabadságharcos

Sadiq Khan azt a konzervatív párti Boris Johnsont váltotta a polgármesteri székben, aki azért nem indult el harmadszor is a választásokon, mert sajtóértesülések szerint nagyratörőbb terveket dédelget. Egyes források úgy tudják, a Konzervatív Párt egyik legeredetibb, legszínesebb figurájának tartott Johnson megmérettetné magát a kormányfői tisztségért 2020-ban esedékes parlamenti választásokon, David Cameron utódjaként.

Boris Johnson jelenleg a brexitet szorgalmazó néppárti kampány vezetője is, aki minapi nyilatkozatában Brüsszelt bírálta, hogy Hitler és Napóleon mintájára szuperállamot akarnak létrehozni. Élesen kritizálta Németországot is, amikor kijelentette, „Brüsszel katasztrofális hibát követett el azzal, hogy növelte a feszültséget a tagállamok között, lehetővé tette, hogy megnövekedjen Németország hatalma, átvegye Olaszország gazdaságát és elpusztítsa Görögországét”.

A túl keresztény BBC

Eközben a BBC-nél, az angol közszolgálati csatornán belül is szemléletváltozást sürgetnek, legalábbis a vallási műsorok, vallási tartalmak tekintetében tekintetében – írja a Telegraph. Mint arról a portál beszámol, a csatorna vallási és etikai részlegének vizsgálata szerint „túl keresztény” a BBC arculata. A vallási és etikai részleg vezetője, a beszédes nevű Aaqil Ahmed a vizsgálat nyomán azt javasolta, a műsoridőben helyet kellene kapnia a muszlim, hindu és szikh vallási tartalmaknak is.

aaqil

Aaqil Ahmed a BBC vallási és etikai részlegének vezetője; Forrás: blazingcatfur.ca

A kereszténység romjai

Ahmed egy vallásműveltségi ülésen arról beszélt, jelentést írt a BBC-vezér Lord Tony Hallnak, amelyben választ várt a nem-keresztények alárendeltségéről szóló kritikákra. Ahmed úgy fogalmazott, a kereszténység romjai képezik a BBC vallási műsorainak sarokköveit. Ugyanakkor megjegyezte, ezen a területen évről-évre fejlődés mutatkozik, amelyet ki is értékelnek. Hangsúlyozta, a vallási műsoroknak a társadalom összetételét is figyelembe kell vennie, például azt, hogy a muszlimok száma az elmúlt évtizedben hárommillióra duplázódott a szigetországban.

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy Aaqil Ahmed 2009-es kinevezését a BBC vallási és etikai részlegének élére már akkor is sok kritika érte. Ahmedet ugyanis korábbi munkahelyén, a Channel 4-on iszlám elfogultsággal vádolták.

Pénteken mecset vasárnap templom

Ibrahim Mogra, a Brit Muslim Tanács részéről úgy nyilatkozott, a BBC közvetíthetné a muszlimok hagyományos pénteki imáját a keresztény vasárnap mintájára, de ezt a nagyobb vallási ünnepekre is kiterjeszthetnék. Hozzátette, nem szeretnék, ha a keresztények emiatt bármilyen hátrányt is szenvednének.

A jelentés kapcsán a  BBC szóvivőjét is megkérdezték, előfordulhat –e a keresztény vallási műsorok idejének megkurtítása más vallási műsorok javára. A szóvivő válaszában úgy nyilatkozott, korai lenne még erről beszélni, ugyanakkor megjegyezte, ha kiterjesztenék is a vallási műsorok idejét, az nem a keresztény műsorok rovására menne, hozzátette, ez nem „vagy-vagy” kérdés.

Miközben a szigetországban fej-fej mellett állnak az EU-ból való kilépés és a bennmaradás támogatói, Anglia vallási és etnikai kisebbségei több nyilvánosságot szeretnének. Immáron előretolt bástyájuk is van a baloldali londoni polgármester személyében. Hogyan fér meg együtt az elszakadáspárti szabadságharc és a multikulturalizmus? Melyik Anglia az igazi?

Forrás: MTI/MTI/telegraph.co.uk

http://pestisracok.hu/tul-kereszteny-a-bbc-uj-szelek-fujna-a-szigetorszagban/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr258728798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása