Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Itt tartunk. A francia belügyminiszter a templomok védelmének megerősítését kéri a karácsonyi misék idejére .

2015. december 20. - Emide Buda

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter december 18-án a biztonsági intézkedések megerősítését kérte a templomok bejáratainál a karácsonyi misék idejére, miután a november 13-i 130 áldozattal járó párizsi merényleteket követően továbbra is a legmagasabb szintű a terrorkészültség Franciaországban.

A miniszter ugyanakkor leszögezte, hogy „jelenleg nincsenek konkrét fenyegetések a templomokkal szemben”.

A plébániákhoz, valamint a helyi rendőri és csendőri vezetőkhöz és a prefektusokhoz intézett pénteki levelében a belügyminiszter a biztonsági intézkedések megerősítését kéri december 24-én és 25-én a templomok környékén.

Hasonló ajánlást tett a belügyminiszter egy áprilisban meghiúsított, templomok ellen tervezett merényletkísérletet követően, valamint az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnep előtt.

Áprilisban egy 24 éves algériai informatikus hallgató tervezett a párizsi régióban egy vagy több templom ellen támadást, de annak végrehajtása előtt őrizetbe vették.

Bernard Cazeneuve azt javasolta, hogy a nagyáruházak, múzeumok, színházak és más kulturális létesítmények beléptetéséhez hasonlóan a templomok kapujában is az őrök vetessék le mindenkivel a kabátját. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a dzsihadista merényletek után is fokozott fenyegetettségnek kitett Franciaországban egy templom ellen irányuló támadásnak „jelképes ereje” lenne. Ezért a belügyi tárca vezetője azt kéri, hogy korlátozzák a bejutási lehetőségek számát a templomokba, és „szenteljenek kitüntetett figyelmet a felügyelet nélküli csomagoknak, táskáknak”. Arra is emlékeztetett a belügyminiszter, hogy minden szokatlan viselkedésről értesíteni kell a rendőri szerveket.

Franciaországban 13 ezer katolikus egyházkerületben 45 ezer templom, valamint 4 ezer protestáns templom működik, ez utóbbiak közül 2600 evangélikus. A 17 áldozatot követelő januári párizsi merényletek óta 178 kiemelt katolikus intézmény élvez fokozott védelmet.

Forrás: MTI

Fotó: Claude Troung-Ngoc/Wikimedia (Strasbourg)

Magyar Kurír

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr548186804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása