Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Ne engedjük meggyilkolni!

2015. október 14. - Emide Buda

 

A Pakisztánban élő Pervaiz Masih-ot szeptember 2-án tartóztatták le. Egy vitát követően alaptalanul vádolták meg istenkáromlással. A helyi rendőrség a büntető törvénykönyv 295C paragrafusa alapján járt el. Ha elítélik, halálbüntetést kap.

perva1.jpg

http://citizengo.org/hu/30379-pakisztan-elnokenek-szabadsagot-pervaiz-masih-nak-csaladjanak

Pervaiz Masih és felesége Zarina négy kisgyermekükkel egy távoli faluban élnek. Építkezéseken dolgozva keresik meg kenyerüket, emellett kő- és homokszállítással foglalkoznak.

A nyáron heves vita alakult ki Pervaiz Masih és egy versanytársa között az egyik homokszállítmány kifizetése körül. A konkurencia úgy gondolta, hogy ha istenkáromlással vádolja Pervaiz-t, akkor könnyen felülkerekedhet a vitában. A vád teljesen alaptalan.

Újra és újra előfordul Pakisztánban, hogy a keresztényeket istenkáromlással vádolnak ok nélkül. Ezt követően halálos fenyegetéseket kapnak nemcsak ők, hanem családjaik is.

pervaiz_masih.jpg

Pervaiz Masih felesége és gyermekei

A legismertebb ilyen eset Asia Bibi története. Az elmúlt év során a CitizenGO több kampányt is indított Asia Bibi kiszabadulása érdekében. Nemrégiben törekvéseinket siker koronázta: a halálos ítéletet a bizonyíték újbóli megvizsgálásáig felfüggesztették. Nem engedhetjük, hogy Pervaiz Masih esete idáig fajuljon!

A Pervaiz elleni vád a szélsőségeseket felbátorította, és halálosan megfenyegették őt és családját, így egy szomszédos faluban kellett elrejtőznie.

A rendőrség, ahelyett, hogy a segítségére sietett volna, a rokonait bántalmazta utána kutatva. Brutálisan megverték őket, nem kímélve a várandós nővérét és gyermekágyas húgát.

A "The Voice" (A Hang) elnevezésű szervezetnek siekrült a családot biztonságba helyeznie. A falujukba nem térhetnek vissza jelenleg, mivel életük veszélyben lenne ott.

Pervaiz ügyvédje, Aneeqa Anthony, egy nemzetközi jogvédő szervezetnek (ISHR) így nyilatkozott: "A falubeliek fenyegetőztek, hogy a keresztényeket az utcán égetik el [...] az emberek egyetértenek abban, hogy aki gyaníthatóan istenkáromlást követ el, a pokolban kell égnie. Ezért akarják őket és családjaikat elégetni."

El tudja képzelni, hogy halálos félelemben éljen, csak azért, mert keresztény?

http://citizengo.org/hu/30379-pakisztan-elnokenek-szabadsagot-pervaiz-masih-nak-csaladjanak

Nem fordíthatjuk el tekintetünket, nem tehetünk úgy, mintha mi sem történne. Kérjük, álljon Pervaiz és családja mellé a petíció aláírásával, hogy Pakisztán elnöke lépéseket tegyen az ügy érdekében!

A petíció aláírásával üzenetet küld az elnöknek, továbbá a magyar, német és amerikai nagykövetségeknek. 

http://citizengo.org/hu/30379-pakisztan-elnokenek-szabadsagot-pervaiz-masih-nak-csaladjanak

Kérjük, ossza meg a történetet barátaival és ismerőseivel. A nemzetközi információcserén és nyomásgyakorláson múlik kiszabadulása és családjának biztonsága.

Frivaldszky Edit

és a CitizenGO csapata

U.i.: A CitizenGO hétről hétre küld információkat és petíciókat az élet, a család és a vallásszabadság kérdéseiről. Indítson Ön is petíciót a CitizenGO.org oldalon!

------

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr97966844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása