Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Két lelkipásztort halálra ítéltek Szudánban

2015. június 30. - Emide Buda

Két keresztény lelkipásztort vettek őrizetbe Szudánban, mert prédikáltak. Halálbüntetés jár tettükért.

sudanese-pastors.jpg

Yat Michael és Peter Yein Reith lelkipásztorokat 2014 decemberben tartóztatták le, miután Yat Michael családjával együtt hazatért Khartoum-ba egészségügyi ellátásért. Míg a városban tartózkodott, Michael tiszteletes istentiszteletet tartott a helyi evangélikus templomban, amelyet abban a hónapban a hatóságok szinte teljesen leromboltak. Az istentiszteletet követően lázítás és kémkedés vádjával rögtön letartóztatták.

Peter Reith felemelte szavát Yat Michael igazságtalan letartóztatása ellen, ezért nemsoká őt is letartóztatták. A tárgyalásuk június 15-én volt. Egyetlen tanút hallgattak meg, aki nem szolgált bizonyítékokkal a lelkipásztorok ellen. További három tanút hallgattak meg később, akik szintén nem mutattak be újabb bizonyítékokat. Bizonyítékok híján, csakis keresztény hitük miatt büntetik őket. A tárgyalást követően egy szigorúan őrzött börtönbe helyezték őket, ahová nem engednek látogatókat.

A dél-szudáni evangélikus egyház (amelyhez mindketten tartoznak) a médiának így nyilatkozott: „Nem újdonság egyházunk számára az ilyen. Majdnem minden lelipásztor volt már börtönben a szudáni kormány idején. Megköveztek és megvertek minket. Így rombolják az egyházat, nem lepődtünk meg most sem. Így kezelik az egyházat.”

Yat Michael házas, két gyermek (1 és 3 évesek) édesapja, Peter Yein Reith szintén házas, 1 éves a kislánya. Reith tiszteletes egy dél-szudáni árvaházat vezet.

Az emberek imáit kérik, hogy szenvedésük a börtönben „Isten dicsőségét szolgálja”.

Petícónkban a szudáni kormánytól kérjük a kiszabadulásukat, és sürgetjük az ENSZ-t, hogy tegyen lépéseket az ügyben. Meriam Ibrahim-ot annak idején a szudáni kormány alatt szintén halálra ítélték keresztény hite miatt, de a nemzetközi nyomás (köztük CitizenGO petíciók) hatására sikerül kiszabadítani. Hatalmas győzelem volt! Most ugyanezt az utat kell bejárnunk...

A petíció aláírásával e-mail üzenetet küld Navi Pillay ENSZ főbiztosnak és Omar al-Bashir-nak, Szudán elnökének. 

 Az elnök/hóhér

szudan.jpg

 

 

 

 

 

 

http://citizengo.org/hu/26104-ket-lelkipasztort-halalra-iteltek-szudanban?sid=MTY5NzU0NTY2MzU2NDY4

További információ:

2 Pastors face possible death penalty for preaching the gospel

After Meriam Ibrahim's Release, Why Are Two Christians Still Facing The Death Penalty In Sudan?

Interview: Imprisoned South Sudan Pastors Unafraid

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr907584710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása