Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

21 kopt keresztényt fejezett le az Iszlám Állam. Videó

2015. február 16. - Emide Buda

21 kopt keresztényt fejezett le az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam líbiai szárnya videofelvételt tett közzé vasárnap este 21 egyiptomi kopt keresztény kivégzéséről. Egyiptom megtorlásul vadászgépekkel támadta Líbiában az Iszlám Állam kiképzőtáborait és fegyverraktárait.

Az ötperces felvételen látható, ahogy a tenger partjára vezetik, térdre kényszerítik és lefejezik őket mint "a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit". A videofelvételen beszélő terrorista észak-amerikai akcentussal beszélt, és többek között azt mondta: "Allah segedelmével leigázzuk Rómát".

Szirt a radikális csoportok egyik fellegvára Líbiában. Az észak-afrikai országban egyre gyakoribbak a kopt keresztény közösség tagjai elleni támadások, de az egyiptomi állampolgárok vallási hovatartozástól függetlenül is célponttá váltak Líbiában, amióta Kairó támogatást nyújt a líbiai hadseregnek az iszlamista milíciák elleni küzdelemben. Líbiában az utóbbi években jelentősen megerősödtek a szélsőséges csoportok.

Hétnapos gyász

A kopt keresztények lefejezésének hírére az egyiptomi kormány hétnapos gyászt rendelt el, Abdel-Fattah esz-Szíszi elnök pedig összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot. Az államfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjának - derült ki a hivatal által ismertetett közleményből.

Megfelelő választ fognak adni

Abdel-Fattah esz-Szíszi vasárnap éjjel a televízióban közvetített beszédében azt mondta, megfelelő választ fognak adni a megfelelő időben.

A MENA egyiptomi hírügynökség idézte a kopt keresztény egyház szóvivőjét, aki megerősítette a 21 ember lefejezéséről szóló híreket. Az egyház közölte, bízik abban, hogy az egyiptomi kormány igazságot szolgáltat. A szunnita világ szellemi központjának számító kairói al-Azhar Egyetem azt hangsúlyozta, egyetlen vallás sem fogad el a lefejezéshez hasonló barbár tetteket.

Megtorló támadás

Hétfő reggel az egyiptomi hadsereg főparancsnokságának szóvivője az állami rádióban bejelentette, hogy légi csapásokat mértek egyiptomi harci gépek Líbiában az Iszlám Államra, megtorlásul azért, mert a terroristák lefejezték 21 kopt túszukat. A harci gépek kiképzőtáborokat és fegyverraktárakat támadtak, majd sértetlenül visszatértek Egyiptoma. 

atv.hu / MTI

http://www.atv.hu/kulfold/20150216-21-kopt-keresztenyt-fejezett-le-az-iszlam-allam

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr637179459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása