Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

India. Keresztények ártatlanul a börtönben

2015. január 30. - Emide Buda

Az ártatlan férj börtönben, a családját fenyegetik

Még mindig hét ártatlan keresztény férfit vádolnak Laxamananda Saraswati ismert hindu vezető 2008. augusztusi meggyilkolásával. A gyanúsítottak azóta is börtönben vannak. Szeretteik hiába várják őket. A CSI Indiában fölkereste a magukra maradt feleségeket.

Badubi, Szanatan felesége   

Hindu szélsőséges csőcselék 2008. augusztusban gyilkolt, fosztogatott és gyújtogatott Kandamal körzet (Odisha szövetségi állam) keresztény falvaiban. A zavargásokat Laxamananda Saraswati neves hindu guru (swami) erőszakos halála okozta, amivel keresztényeket vádoltak. A 2013. októberben politikai nyomásra és súlyosan megkérdőjelezhető „bizonyítékok” alapján született ítélet életfogytiglant szabott ki hét keresztényre. Kettejüket például azzal vádolták, hogy a gyilkosság után egy templomban édességet osztottak.

Pabita, Bidzsay Kuma felesége   

A gyilkosság után három évvel hirtelen előkerült egy szemtanú, aki tettesként azonosított két keresztényt, bár más tanúk szerint az elkövetők símaszkot viseltek.

Csincsani ügyvéd Cuttack legfelső bíróságán fellebbezett a hét keresztény védelmében. Miért vették egyáltalán őrizetbe őket, ha nincs bizonyíték ellenük?

Ruta, Gornat felesége   

Valószínűleg bűnbakot csináltak belőlük – véli az ügyvéd. „A tömeg a gyilkosságot követően ellenségesen viszonyult a hatóságokhoz. A rendőrség három hónapig csak egyhelyben topogott, és hogy valamit föl tudjon mutatni, elkezdett bizonyítékokat fabrikálni.”

Találkozás a feleségekkel

Gumeli, Durdzso felesége   

A CSI munkatársai 2014. november-december folyamán Indiában fölkeresték a z emberöléssel vádolt keresztények feleségeit. Mindannyian elkeseredetten mondták, hogy nagyon megviseli őket a több mint hat éve bezárt férjeik hiánya. Látogatásra csak ritkán van lehetőségük, mivel a távoli kis falvakból nagyon drága és körülményes az utazás a börtönbe. Majdnem az összes gyereküket ingyenes keresztény otthonokban helyezték el. A hét feleség nagyon lefogyott, egyikük pedig belebetegedett a megpróbáltatásokba.

Debaki, Baszkar felesége   

Debaki, Baszkar Szunamadzsi felesége elmondta, hogy a nyomozók semmivel nem indokolták férje letartóztatását. „Még csak azt sem tudtuk, hogy a swamit meggyilkolták!” A másik vádlott, Gornat Csalanszet egy ismert ember unszolására ment el a rendőrségre. Felesége, Ruta rendszeresen érdeklődött az őrsön holléte iránt, de mindig elutasították. Végül a helyi tv-ből tudta meg, hogy férjét a guru állítólagos megölése miatt vették őrizetbe.

Nilandri, Budhadeb felesége   

Különösen megrázó volt Nilandri, Budhadeb Nayak feleségének története: aznap éjfélkor mintegy 50 rendőr rontott be a kunyhójukba. „Megkötözték a férjem kezét és lábát, aztán elhurcolták, akár egy állatot” – mesélte az asszony zokogva.

A feleségeknek azonban már indulniuk kellett, hogy még a sötétség beállta előtt hazaérjenek a szülőfalujukba. „A férjeink már nagyon régen rács mögött vannak” – mondta még búcsúzóul Ruta a könnyeivel küszködve.

Bandigudali, Munda felesége   

A többieket is sírás kerülgette. „Még gyógyszereket sem tudunk vinni nekik, mert nincs miből.”

Két halvány fénysugár nyújthat reményt: a védő szerint a felsőbíróság valószínűleg hamarosan kitűzi a tárgyalás időpontját. A nyomorúságos „bizonyítékok” alapján pedig akár fölmentés is születhet. Ha a családok anyagi támogatáshoz jutnak, lassan föllélegezhetnek, és ez segít megoldani egészségügyi gondjaikat is. Köszönjük nevükben is az adományokat!

http://www.csi-magyarorszag.hu/_india_az_artatlan_ferj_.php?nvd=1

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr627124025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása