Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Nincs békesség 2015-ben sem. Agyonlőttek 2 rendőrt az imaház előtt

2015. január 06. - Emide Buda

Agyonlőttek két rendőrt egy egyiptomi templom előtt

Ismeretlenek kedd reggel agyonlőttek két egyiptomi rendőrt, akik Minja városában őrködtek egy keresztény imaház előtt – adta hírül honlapján az al-Ahrám című egyiptomi napilap.

Az álarcosok gépfegyverekkel támadtak a Kairótól 245 kilométerre délre fekvő város szívében levő Szűz Mária templom előtt álló rendőrökre. A hatóság a templomot körülvevő városrészt azonnal lezárta és jelenleg nagy erőkkel keresi a tetteseket - jelentették biztonsági források.

minja1.jpg

Az erőszakcselekményre reagálva Minja tágabb környezetében, az egész tartományban megerősítették a keresztény szenthelyek egyébként is fokozott védelmét tekintettel a január 7-én esedékes kopt ortodox karácsony közeledtére.

Az észak-afrikai országban tevékenykedő szélsőségesek támadásainak célpontjai legtöbbször a biztonsági erők. A közel 90 milliós ország mintegy tíz százalékát kitevő keresztény kisebbség viszonylagos békében él muzulmán honfitársaival. Mohamed Murszi tavaly nyári elmozdítását követően ugyanakkor az iszlamista elnök felbőszült támogatói számos templomot és keresztény tulajdonú ingatlant tettek a földdel egyenlővé, főképp a szegényebb déli régióban pusztítottak.

minja3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

http://nol.hu/kulfold/agyonlottek-ket-rendort-egy-egyiptomi-templom-elott-1508121

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr47047897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása