Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

A keresztényeket kiválogatták és lemészárolták. Az al-Shabab újabb rémtette

2014. november 24. - Emide Buda

Újabb véres merényletet követtek el a hétvégén szélsőséges iszlám terroristák: ezúttal egy kenyai autóbuszt támadtak meg a szomáliai határ közelében, leszállították valamennyi utast, s a 60 ember közül a nem muzulmánokat egyszerűen főbe lőtték. A kegyetlen akció 28 halálos áldozatot követelt. A tettesek a térségben mind aktívabb szomáliai al-Shabab csoport emberei voltak. Állításuk szerint a kenyai rendőrök egyik rajtaütését akarták megtorolni, akik Mombasa kikötőjében nemrég több mecsetre törtek rá, mert azt gyanították, hogy ott a radikális osztagok fegyvereket rejtegetnek.

A Mandera tartományból a kenyai fővárosba, Nairobiba tartó busz sofőrje hiába próbált egérutat nyerni a támadók elől. Az évek óta merényletek sorozatát elkövető al-Shabab martalócai előbb a nem szomáliai utasokat különítették el, majd egy kezükbe nyomott Koránnal ellenőrizték, ki közülük az iszlám hívő: aki nem tudott felolvasni a muzulmánok szent könyvéből, golyót kapott a fejébe, sőt azokat a szomáliaiakat is kivégezték, akik utastársaik érdekében kegyelemért könyörögtek.

alsa.jpg

„Ebben a körzetben rendszeresen követnek el hasonló terrorakciókat, most mindenki láthatja, hány ártatlan áldozatot követel egy-egy rajtaütés” – idézte a BBC az egyik manderai hivatalnokot. Abdullahi Abdirahman felpanaszolta, hogy a központi kormány semmibe veszi a régió fenyegetettségét. Kétségtelen, hogy a Szomáliával határos, északkelet-kenyai Mandera tartomány az iszlám terrormerényletek egyik gócpontja, de emlékezetes az a tömegmészárlás is, amelyet az al-Shabab emberei egy nairobi bevásárlóközpontban követtek el. Bő  egy éve, 2013 szeptemberében fegyveresei napokra elfoglalták a forgalmas Westgate plázát. Akciójuk 67 halottat követelt, csaknem 200 ember megsebesült. Uhuru Kenyatta elnök egyik vezető tanácsadója, Abdikadir Mohammed szerint az al-Shabab célja, hogy vallásháborút indítson a térségben. Felhívást intézett a kenyaiakhoz, tartozzanak bármely valláshoz, hogy lépjenek fel a szörnyű bűntényeket elkövető szervezet ellen.

alsa2.jpg

A kenyai hatóságok közlése szerint egy szomáliai al-Shabab támaszpont elleni helikopteres akcióval máris revansot vettek, megfigyelők szerint azonban félő, hogy a harcok hevessége tovább nő. Az al-Shabab akciói különösen azóta szaporodtak meg, hogy kenyai csapatokat Szomália területén is bevetettek a muzulmán terroralakulatok ellen. A hosszú és szinte ellenőrizhetetlen kenyai-szomáliai határvonalon az al-Shabab egységei gyakorlatilag kényük-kedvük szerint törnek át. Egy Nairobiban kiadott belügyminisztériumi nyilatkozat szerint nagy erőkkel üldözik a mostani vérengzés elkövetőit, akiket a hivatalos közlemény csupán mint „banditákat” említ.

http://nepszava.hu/cikk/1040363-vallashaborut-indit-az-al-shabab

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr426927859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása