Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Vérfürdő lesz? A hindu nacionalisták keresztény tisztogatásba kezdtek Indiában

2014. szeptember 17. - Emide Buda

A hindu nacionalisták keresztény tisztogatásba kezdtek Indiában

INDIA_-_0910_-_Riconversioni_(F)

Forrás: prophecynewswatch.com

Az International Christian Concern figyelőszervezet arra figyelmeztet, hogy a Sangh Parivar, egy hindu nacionalista csoport, vallási alapú tisztogatást tervez a keresztény kisebbség ellen Indiában, a közel-keleten tevékenykedő ISIS-hez hasonlóan.hindu1.jpg

A figyelőszervezet egy sajtónyilatkozatban elmondta, hogy a nacionalista csoport és annak társszervezetei a keresztények ellen bujtogatnak és számos támadást indítottak már lelkipásztorok és templomok ellen az északi Uttar Pradesh tartományban. A hívők attól tartanak, hogy a kisebbségben lévő vallások követői elleni támadások tovább erősödnek.

John Dayal, az indiai kormány Nemzeti Integrációs Bizottságának tagja a következőket mondta:

„Komoly erősödés tapasztalható a politikai csoportok által keresztények ellen szervezett gyűlöletkampányokban. A keresztényellenes tisztogatás veszélye Chhattisgraph és Madhya Pradesh-től egészen Uttar Pradesh tartományig, sőt, már a főváros, Delhi határáig terjed.”

hindu 2.jpg

Számos jelentés érkezett tömeges támadásokról keresztény otthonok ellen, illetve, hogy templomokat gyújtottak fel vagy alakítottak hindu templomokká.

Júliusban Hemanth Signh, a helyi Bajrangdal radikális csoport vezetőjének részvételével 25 hindu radikális támadt Sahakarinagar falura, ahol megverték R.C. Paul lelkipásztort és gyülekezete számos tagját egy Bibliaóra közben.

A keresztény figyelőszervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az ISIS által elkövetett szörnyűségek komoly médiafigyelmet kapnak, a keresztényüldözés globális probléma.

„Az iraki keresztényekhez hasonlóan, Indiában sok millió keresztény szenved üldöztetést a hindu nacionalisták keze által,” írja a szervezet.

Anil J. Couto, Újdelhi érseke is aggodalmát fejezte ki az új támadások miatt.

„A Shangh Parivar azt tervezi, hogy erőszakos áttérítési kampányt indít, hogy a keresztények visszatérjenek a hindu valláshoz. Az ilyen fundamentalista csoportok támadásai az egyének alapvetői jogainak súlyos megsértése,” mondta az érsek.

hindu3.jpg

Más keresztény figyelőszervezetek, mint az Open Doors, szintén egyetértenek, hogy a szélsőséges hindu mozgalmak keresztényellenes tevékenysége erősödött. A csoport értékelése szerint India a 28. helyen szerepel azon országok listáján, ahol a keresztényeket a legtöbb vallási alapú üldöztetés éri.

 

 

http://idokjelei.hu/2014/09/a-hindu-nacionalistak-kereszteny-tisztogatasba-kezdtek-indiaban/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr376706331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosig Ratta 2014.09.17. 16:56:49

Na tessék... egy másik "béke vallása".

fehérfarkas 2014.10.16. 23:50:19

Sajnos sok a szélsőséges és fanatizálható buta ember. Mindeféle vallásüldözést elítélek.

Nekem meg van a saját vallásom, másoknak meg a sajátjuk. Ezt kölcsönösen tiszteletben kell tartani. Az én vallásom eleve ezt mondja/tanítja.

Az a szomorú, hogy az ISIS-re is csak azért figyelt fel a világ, mert már az USA barát iraki kurdok olajmezejét fenyegették elfoglalással. Odáig az USA semmit nem csinált, ahogy az al-Nusra Fronttal továbbra sem csinál semmit (azaz pontosabban: továbbra is támogatja, hogy Assad ellen harcoljanak).
Az al-Nusra Front volt az, amelyik tavaly és idén elfoglalta és rakétázta Maaloulat és Saidnayat, azt a 2 szíriai keresztény várost, ahol a mai napig Jézus arámi nyelvét beszélik.
A világ más részein levő vallásüldözésre is csak akkor figyel fel a világ, ha valamelyik nagyhatalom politikai érdekét sértik a vallásüldözők.
süti beállítások módosítása