Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Az idén eddig 2000 civilt mészárolt le a Boko Haram

2014. szeptember 02. - Emide Buda

Százezres várost rohant le a Boko Haram

Újabb százezres várost rohant le a Boko Haram szélsőséges iszlamista milícia Nigéria északkeleti részén keddre virradó éjjel, a harcokban sokan meghaltak, és ezrek menekültek el otthonaikból.

A Reuters hírügynökség biztonsági forrásai szerint az iszlamisták hétfőn támadták meg a 270 ezer lakosú Bama városát. A hadsereg először visszaverte a támadást, de a Boko Haram harcosai este visszatértek és újabb heves harcokba keveredtek a biztonsági erőkkel. 

A nigériai kormány egyelőre nem erősítette meg a támadást, de a Reuters mellett afrikai hírportálok is beszámoltak az ország északkeleti csücskében fekvő Borno szövetségi államban történt harcokról. Az összecsapásokban mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett, és akár ötezer ember is elmenekülhetett otthonából - mondták a Reuters forrásai, de pontos számokat nem közöltek. 

"Lövéseket kezdtünk hallani, mindenki össze volt zavarodva. Mindenhonnan lőttek, mi pedig kifutottunk a város szélére. Katonai helikoptereket és egy harci repülőt is láttunk. Bokrokban aludtunk a város szélén" - mondta egy helyi kereskedő a Reutersnek.

A Boko Haram nemrég elfoglalta a Bamához hasonló lakosságszámú Gwoza városát, és Abubakar Sekau,

abu_1.jpg

                                               Tömeggyilkos a hívei között

a terrorszervezet vezetője - az iraki iszlamista szélsőségesek példáját követve - a múlt hétfőn iszlám államot kiáltott ki a csoport által elfoglalt északkelet-nigériai területeken.  

A saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram évek óta folytat fegyveres küzdelmet Nigéria északi részén. A Human Rights Watch jogvédő szervezet becslései szerint a csoport tagjai legalább kétezer civil lakossal végeztek az év eleje óta. 

A szervezet áprilisban azzal került a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába, hogy elrabolt 276 iskolás lányt, majd azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának. A lányok közül több mint kétszázan továbbra is a szervezet fogságában vannak.

http://hvg.hu/vilag/20140902_Szazezres_varost_rohant_le_a_Boko_Haram

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr816659275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása