Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Kézigránátokat dobtak a keresztények közé a Seleka muzulmán terroristák a Közép-Afrikai Köztársaságban.

Keresztényeket mészároltak le muzulmánok egy székesegyházban

2014. július 09. - Emide Buda

Muzulmán fegyveresek a Közép-afrikai Köztársaságban megtámadtak egy katolikus székesegyházat, és legalább 22 embert megöltek.

A támadás hétfőn este történt Bambariban - közölték a biztonsági erők kedden. A Szent József-székesegyházban és környékén több ezer keresztény keresett menedéket a vallási hátterű erőszak elől. Az áldozatok között nők és gyerekek is vannak. 

seleka 09.jpg

A vöröskereszt szóvivője szerint a halottak száma tovább nőhet. A Seleka lázadószervezethez tartozó fegyveresek kézigránátokat dobáltak az emberek közé. Legalább 25-en megsebesültek. A mészárlást Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter látogatása előtt néhány órával követték el.  

A helyiek szerint a támadás megtorlás volt egy fiatal muzulmán férfi megöléséért. A lázadók azzal vádolják a katolikus egyházat, hogy támogatja a keresztény milíciákat.  

A világ egyik legszegényebb országában azt követően szabadult el a pokol, hogy a Seleka tavaly megdöntötte a keresztény Francois Bozizé államfő hatalmát. Az egykori francia gyarmaton véres összetűzések törtek ki a Seleka fegyveresei és az ellenük fellázadt keresztények között, akik elűzték őket a fővárosból. 

Michel Djotodia Seleka vezető

seleka vez.jpg

 

 

Franciaország és az Afrikai Unió az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyásával csapatokat küldött az országbaa rend helyreállítására.

MTI

http://hvg.hu/vilag/20140708_Keresztenyeket_meszaroltak_le_muzulmanok

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr456487021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása