Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Betiltották a teremtés-elmélet oktatását a brit iskolákban

Európa, és az ő keresztény gyökerei

2014. június 24. - Emide Buda

A brit iskolákban nincs több kreacionizmus

Állami fenntartású iskolákban ezentúl nem taníthatják az áltudományos kreacionizmust – döntött a brit kormány.
Az evolúciót tagadó „intelligens tervezés” már 2012-ben tiltólistára került, akkor azonban csak azt mondta ki az oktatási minisztérium, hogy az újonnan létrejövő iskolákban – köztük a szintén állami támogatást élvező, 2011-ben megjelent, többnyire vallásos szervezetekhez köthető, úgynevezett szabad iskolákban – nem lehet a tananyag része a kreacionizmus.
kreac.jpg
Most azonban az összes, már működő, költségvetésből fenntartott iskolára kiterjesztették a tiltást.

A teremtéstörténet tudománnyal felturbózott változata ellen az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) már 2007-ben elfogadott egy határozatot, amely kimondta, hogy a kreacionizmus világszerte valódi fenyegetést jelent a közoktatásra.

Szerbiában például 2004-ben Ljiljana Csolics oktatási miniszter javaslatára nemcsak hogy lehetővé vált a kreacionizmus oktatása, de egy hétre még az evolúció oktatását is felfüggesztették, de végül a döntést visszavonták, a miniszter lemondott.

Az Egyesült Államokban különösen hódít a kreacionizmus: a Gallup 2012-es felmérése szerint az amerikaiak 46 százaléka elhiszi, hogy a világot az elmúlt 10 ezer évben teremtették – ez egyébként az úgynevezett fiatalvilág-elmélet. A kreacionizmusnak van egy „kompromisszumkészebb” változata is: eszerint a Föld valóban 4,5 milliárd éves, de keletkezésében egy tudatos teremtő játszott szerepet.
http://www.168ora.hu/tudas/brit-iskolakban-nincs-tobb-kreacionizmus-128230.html

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr356410491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása