Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Megpróbálják kiűzni a gyilkosokat

2013. november 20. - Emide Buda

Folytatódik a harc a Boko Haram ellen Nigériában

 

boko-haram-bombA nigériai hadsereg katonái több mint 20 radikális iszlamista lázadóval végeztek az ország észak-keleti régiójában.

A két napig tartó katonai akcióban a hadsereg összesen 29 Boko Haram terroristát ölt meg. Az összecsapások Bita és Gowza környékén robbantak ki, nem messze a kameruni határtól. A Boko Haram radikális iszlamista szervezet azután húzódott vissza ebbe a hegyvidéki térségbe, miután a nigériai hadseregnek sikerült őket kifüstölni az ország sivatagos északi részéről. A hadsereg szóvivője Muhammad Dole ezredes elmondta, hogy az akcióban 50 motorkerékpárt és egyéb járművet is sikerült megsemmisíteniük, amelyek egytől-egyig a terroristáké volt. A szóvivő megjegyezte, hogy az offenzívát folytatják és üldözőbe vették a terroristákat. Közben Damboa térségében is összecsaptak a kormányerők és a radikálisok. Itt kilencen haltak meg a harcokban.

A Boko Haram terrorista szervezet négy éve lázadt fel azzal a céllal, hogy Nigériában egy iszlám államot hozzanak létre és teljes körűen bevezessék a Saria törvénykezést. A felkelés kirobbantása óta több ezer civillel végeztek a terroristák és számos külföldit is elraboltak. Goodluck Jonathan nigériai elnök májusban rendkívüli állapotot vezetett be három észak-nigériai tartományban és parancsot adott a hadseregnek, hogy számoljon le az al Kaidával szoros kapcsolatban álló terrorista szervezettel. Azóta sikerült a Boko Haramot több régióból is kiszorítani, de a szervezet még mindig elég erős ahhoz, hogy fenntartsa eddigi tevékenységét. Nem régen egy francia papot is elraboltak Kamerunban.

http://afriport.hu/index.php/politika/98-politika-nyugat-afrika/16946-folytatodik-a-harc-a-boko-haram-ellen-nigeriaban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr195644302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása