Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Iráni vallási terror. Jogerősen 8 év börtön a lelkésznek.

2013. augusztus 28. - Emide Buda

Abediniimages.jpg8 évet kapott egy iráni lelkész

Irán annak ellenére üldözi a kitért muszlimokat, hogy az alkotmány elvben elismeri több vallási kisebbség, beleértve a keresztények jogait. Most egy keresztény vezetőnek hagyta jóvá a börtönbüntetését egy teheráni bíróság.

Jogerősen nyolc év börtönbüntetést kapott egy amerikai-iráni keresztény vezető, amiért vallási közösségeket alapított az iszlám köztársaságban – számolt be az elítélt férfi ügyvédje az iráni ISNA hírügynökségnek.

A muszlim vallásról keresztény hitre áttért Szaed Abedinit még januárban ítélte első fokon börtönbüntetésre egy iráni törvényszék. „A teheráni fellebbviteli bíróság most jóváhagyta az ítéletet. A döntés jogerőre emelkedett” – mondta a keresztény lelkész védője, Nasszer Szarbazi.

2013 márciusában John Kerry amerikai külügyminiszter is szót emelt Abedini védelmében, és arra sürgette az iráni hatóságokat, hogy engedjék szabadon a lelkészt, akit azért ítéltek el, mert „magánközösségeket alapított otthonában” és „nemzetbiztonsági kockázatot jelentett”.

Abedini még a 2000-es évek elején, a keresztényekkel szemben toleránsabb Mohamed Khatami elnöksége idején hozott létre vallási közösségeket az országban. 2009-ben tartóztatták le, majd feltételesen – azzal a kikötéssel, hogy nem hoz létre újabb keresztény közösségeket – szabadlábra helyezték. Felesége, Naghmeh Abedini szerint a lelkész nem szegte meg a feltételeket, és ismételt letartóztatása előtt árvaház alapításán dolgozott.

Irán alkotmánya az 1979-es iszlamista fordulatot követően elvben elismeri több vallási kisebbség jogait, így a kereszténységét is, a rezsim ugyanakkor folyamatosan támadja a kitért, vagy kikeresztelkedett muszlimokat.

atv.hu / AFP

 http://www.atv.hu/kulfold/20130827-vallasi-tevekenyseg-otthonaban-8-evet-kapott-egy-irani-lelkesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr885481558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása