Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Meglőtték a közép-afrikai Karitász vezetőjét

2013. július 25. - Emide Buda

Afrika sel6.jpg

Meglőtték a közép-afrikai Karitász vezetőjét

Banguiban fegyveresek megtámadták a közép-afrikai Karitász igazgatóját, és több lövéssel is megsebesítették a lábán. Élysée Guedjande atyát kórházba szállították, ahol sebészeti beavatkozáson esett át.

A Caritas Internationalis beszámolója szerint Guedjande éppen leparkolt autójával, amikor két fegyveres odalépett hozzá, és a kocsikulcsot követelték. Megpróbált elmenekülni, ekkor lőttek rá a támadók.

A Közép-afrikai Köztársaságban a Seleka lázadó koalíció által végrehajtott puccs óta Élysée Guedjande és társai a folyamatos bizonytalanság közepette is töretlenül igyekeznek segítséget nyújtani az arra rászorulóknak. A Karitász orvosi segítséget, élelmiszert és szállást biztosít a menekülteknek.

Július 9-én az Orvosok Határok Nélkül és további négy francia humanitárius szervezet is szót emelt a nemzetközi közösség állásfoglalása ellen, amely kijelentette, hogy csak abban az esetben nyújt segítséget a Közép-afrikai Köztársaságnak, ha helyreáll a rend és a biztonság az országban. A szervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy a rend és a biztonság helyreállítása teljesíthetetlen feltétel egy olyan ország részéről, amelyben az állam gyakorlatilag megszűnt létezni, és ahol az élelmiszerhiány napról napra súlyosabb.

http://www.magyarkurir.hu/hirek/meglottek-kozep-afrikai-karitasz-vezetojetAfrika sel6.jpg                                                                                                                                                                                      

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr105426263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása