Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

"Karácsonyi ajándék" a szír keresztényeknek

2012. december 25. - Emide Buda

Keresztényeket fenyegetnek a szír lázadók

Két, többségében keresztények lakta város megrohanásával fenyegetőztek a szíriai lázadók arra az esetre, ha a települések lakosai nem űzik el a környékbeli területeket támadó kormánycsapatokat.

A Hama Tartomány Anszar Brigádjai nevű lázadó csoport parancsnoka videoüzenetben szólította fel a tengerparti, Szíria középső részén lévő Hama tartomány Mahrada és Szkailbije nevű településének lakóit "kötelességük teljesítésére", azaz az Asszad-rezsim katonáinak elűzésére.

A keresztények a 22 milliós Szíria lakosságának mintegy egytizedét teszik ki, s félnek attól, hogy akárcsak Irakban, Szíriában is kereszttűzbe kerülnek, a mohamedánok közötti összecsapások áldozataivá válnak.

A Bassár el-Asszad rendszerének megdöntéséért harcoló tizenegy lázadó csoport bejelentette, hogy Szíriai Iszlám Front néven koalíciót alkotott. A lázadók internetes oldalán szombaton közzétett nyilatkozat szerint a csoportosulás doktrínának, szemléletmódnak és vallásnak tekinti az iszlámot.

A Szíriában zajló eseményeket nyomon követő, londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint gépkocsiba rejtett pokolgép lépett működésbe szombaton az egyik damaszkuszi külvárosban, s a robbanás öt embert megölt. Ugyancsak a fővárosban a lázadók megtámadtak egy katonai létesítményt, s megöltek egy ezredparancsnokot – közölte a szíriai hadsereg.

Irán azt tervezi, hogy segélyt küld a Szíriában élő palesztin menekülteknek – közölte Irán damaszkuszi nagykövete a Mehr dubaji hírügynökséggel. A takarókból, élelemből és gyógyszerekből álló segély a közeli napokban érkezik meg légi úton Damaszkuszba, s a főváros központjától nem messze lévő, a lázadók által ellenőrzött területen lévő Jarmuk menekülttáborba szállítják. Szíriában mintegy félmillió palesztin menekült él igen nehéz körülmények között.

http://atv.hu/cikk/20121223_keresztenyeket_fenyegetnek_a_szir_lazadok
atv.hu,

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr194980811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása