Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Karácsonyi plakátháború Amerikában a kereszténység ellen

2012. december 21. - Emide Buda

Jézus egy mítosz – hirdetik ateisták

Újabb ateista botrányplakát jelent meg a New York-i Times Square-en. A képen Jézus és a Mikulás látható, a szöveg szerint mindkettő mítoszalak csupán

„Keep the Merry! Dump the Myth”, azaz tartsd meg a vidámságot, dobd el a mítoszt – utal a hagyományos angol karácsonyi üdvözlésre, a Merry Christmas-re (tükörfordításban: vidám karácsonyt) a New York-i Times Square-en egy óriásplakát, amelyen a Mikulás és Jézus képe látható.

A plakátot a New Jersey American Atheists nevű ateista szervezet helyezte ki, amely az elmúlt években is több, a kereszténység hagyományai ellen szóló kampányt folytatott. 2011-ben például olyan plakátsorozat készült, amelyen a Mikulás, Jézus, a görög Poszeidón isten és az ördög szerepeltek, a szöveg pedig az volt, hogy „37 millió amerikai tudja, hogy mítoszokat lát”.

A szervezet képviselői szerint sok olyan amerikai van, aki valójában nem hisz istenben, de az ünnepek és a család fontos számára, ezért nem meri ezt bevallani. A plakátokkal azt a célt szeretnék elérni, hogy ezek az emberek a hiedelmek nélkül élhessék át az ünnepeket.

A plakátot inzultusnak titulálta a Katolikus Liga, amellyel az ateista szervezet több kommunikációs párbajt is folytatott az elmúlt években.

(forrás: Great Ads Blog )
http://www.kreativ.hu/cikk/jezus_egy_mitosz__hirdetik_ateistak

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr264975044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása