Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Erőszakos keresztényüldözés is fenyegethet a nyugati világban (?)

Véleményes vélemény

2012. július 27. - Emide Buda

Erőszakos keresztényüldözés is fenyegethet a nyugati világban

Az Osservatorio della Libertà Religiosa elnöke szerint az egyesült államokbeli diszkriminatív törvénykezés akár a keresztények elleni erőszakos cselekményekhez is vezethet Amerikában és Európában.

A Róma városa és az olasz külügyminisztérium által közösen felállított, a vallásszabadságot világszerte figyelemmel kísérő szervezet nyitóülésén, június 28-án Baltimore érseke, William E. Lori kijelentette: az Egyesült Államokban jelenleg az uralkodó kultúra mellett immár a törvénykezés (ti. az Obama-kormány által a közelmúltban bevezetett egészségügyi szabályozás) is veszélyezteti a vallásszabadságot.   

A szervezet vezetője, Massimo Introvigne professzor leszögezte: „A diszkrimináció légkörében bizony lehetséges, hogy valaki tettlegességhez, erőszakhoz folyamodik, mondván: a törvények nem elégségesek. Az ilyesmi pedig már a gyűlölet-bűncselekmények körébe tartozik.”

Introvigne hangsúlyozta: nem szeretné azt a téves benyomást kelteni, mintha egyenlőségjelet tenne az egyes afrikai és ázsiai országokban folyó „véres keresztényüldözés és az Amerikai Egyesült Államok vagy Európa diszkriminatív törvénykezése között.” (kiemelés: közbenjárö)Ám ha nem történnek megfelelő lépések a vallásszabadság védelmében, akkor egy háromlépcsős folyamat eredményeként a helyzet a nyugati világban is keresztényellenes erőszakhoz vezethet – figyelmeztetett.

„Intoleranciával kezdődik, ami kulturális jelenség; amikor azután az intolerancia elterjed és bevetté válik, egyes politikusok erre hivatkozva diszkriminatív törvényeket hoznak; a diszkrimináció eme légkörében pedig előfordulhat, hogy egyesek önbíráskodó módon erőszakhoz folyamodnak, hogy még inkább háttérbe szorítsák a kereszténységet” – idézi Introvigne professzort a CNA.

A fentiekkel egybecsengenek Francis George bíboros, chicagói érsek szavai, aki az amerikai államnak a lelkiismereti ügyekbe történő beavatkozásai kapcsán 2010-ben azt mondta: „Én ágyban fogok meghalni, az utódom börtönben, az ő utódja pedig köztéren, vértanúként”. 

Magyar Kurír (mk)

http://www.magyarkurir.hu/hirek/eroszakos-keresztenyuldozes-fenyegethet-nyugati-vilagban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr144681293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosig Ratta 2012.07.27. 11:45:50

Nem egészen világos számomra, hogy az amerikai egészségügyi törvényből hogyan következik a keresztények elleni diszkrimináció és üldözés... Tudtok erről valamit?

Pestabácsi 2012.07.27. 12:22:12

@Gosig Ratta:
Talán az Obama-féle abortusz-liberalizációs kampányra gondolhattak.

"Obama szerint a republikánusok „háborút folytatnak a nők ellen” azzal, hogy próbálják megfosztani őket az abortusztól való jogtól és azzal, hogy megnehezítik a születésszabályozást. Hozzátette, hogy „azok, akik a változást ellenezték” veszítettek a múltban és „remélem, hogy ezúttal is veszíteni fognak”." ATV.hu
süti beállítások módosítása