Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Vietnámban államellenes cselekedet a vallásszabadság követelése

2012. június 25. - Emide Buda

E

Vietnam: három katolikus fiatalt ítéltek el államellenes cselekedetek miatt

 

Felforgató tevékenységért ítélt börtönre három katolikus vietnami fiatalt a kommunista ország bírósága – írja a Vatikán hivatalos hírportálja a Fides hírügynökség nyomán.Az „államellenes propaganda” miatt három és húsz év közötti börtönt lehet kapni Vietnamban. A négy, 23-25 év közti katolikus fiatal, Duong Van Dau, Tran Huu Duc, Chu Manh Son és Hoang Phong egy Nghe An nevű tartományból származik, és felforgató tevékenység miatt tartóztatták le őket tavaly, mivel a kommunista rezsim elleni szórólapokat osztogattak. 

 

A szórólapokon a szólás és a vallás szabadságát hirdették, ellenezték az abortuszt, és a természeti katasztrófák áldozataival, valamint az árvákkal való szolidaritásra szólítottak fel. 

A fél napos bírósági tárgyalás után hármójukra három év körüli börtönt szabott ki a bíró, a egyikük emellé még 18 hónap háziőrizetet is kapott. A negyedik fiatal 18 hónap felfüggesztett börtönt kapott. A bíróság bejáratánál rendőri sorfal állta útját a szolidaritásukat kifejező katolikus híveknek. 

A Human Rights Watch jogvédő szervezet elítélte az eljárást. Az Amnesty International éves jelentése szerint Vietnamban leginkább a demokráciát hirdetők vannak veszélyben, valamint akik a munkajog reformját szeretnék elérni, továbbá az etnikai kisebbségek és a vallási csoportok jogainak szószólói. 2011-ben 13 katolikus aktivistát ítéltek el – írja a news.va.

Magyar Kurír
fotó: AsiaNews.it
(szg)
https://www.magyarkurir.hu/hirek/vietnam-harom-katolikus-fiatalt-iteltek-el-allamellenes-cselekedetek-miatt

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr184604747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása