Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Egy kis hazai. A debreceni újnácik keresztényallergiája

2012. február 27. - Emide Buda

   
Hétköznapi fasizmus

Az Országgyűlésben „verbális síkon" vívott, kereszténységellenes küzdelmét váltja konkrét, kézzelfogható tettekre a Jobbik Debrecenben. Miután a politikai támadásaival nem tudta megakadályozni, hogy a Hit Gyülekezetét felvegyék az államilag elismert egyházak sorába, a párt odáig süllyedt, hogy gyerekeket, kisgyerekes családokat zaklat célja elérésének érdekében.

Egy debreceni óvoda vezetőjére szállt rá a Jobbik: a Szentpályné Mudri Margit „bűne" az volt, hogy munkaidőn kívül hitéről beszélt egy kolléganőjének. Ezt ürügyként felhasználva a Jobbik országos szintű keresztényüldözésbe kezdett: a Hit Gyülekezetében a hitét gyakorló pedagógus ellen hadjáratot indított. Az, hogy a támadás nem kizárólag Szentpályné személyének, hanem a protestáns közösségnek is szól, az is bizonyítja, hogy a márciustól megüresedő vezetői pozícióra az egyik jelentkezőt Ágoston Tibor, a párt helyi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján azzal próbálta befeketíteni, hogy „az illető hölgy ugyanúgy tagja a Hit Gyülekezetének, mint a most lemondott vezető".

Szentpályné kálváriája tavaly nyáron kezdődött. Egyik kollégája, éppen életének egy különösen nehéz időszakán ment keresztül, nem sokkal korábban elveszítette egyetlen, húszas éveiben járó lányát. Az óvodavezető Szentpályné vigasztalta, és invitálta a Hit Gyülekezete alkalmaira megtört munkatársát. Ő ennek nem is állt ellen, sőt, többször megköszönte a mellékelt dalokat, azt is megírta, hogy nagyon megnyugtatják, amikor hallgatja őket. A városban csak „Baba néni" néven ismert intézményvezető nem sejtette, hogy munkatársa folyamatosan jegyzetel a levelekből, és közös munkahelyük munkaügyi osztályára is számos feljelentést eljuttatott.

Az őt érintő vádiratokban már szó sem volt kedves invitálásról - szerinte „főnöke keresetlen e-mailekkel zaklatta, amelyekben a gyülekezethez való csatlakozásra szólította fel". Szentpályné szerint viszont a feljelentés alátámasztását szolgáló idézeteket eredeti szövegkörnyezetükből kiragadva, jelentéstartalmukból teljes egészében kiforgatva közölték. A feljelentés után szinte azonnal megjelent a színen Ágoston Tibor, a Jobbik önkormányzati képviselője, aki a gyerekek érdekeinek képviselőjének tüntette fel magát. Ilyen minőségében azonnali és széles körű magánnyomozásba kezdett: szülői fórumot tartott, előzetes bejelentés nélkül ellátogatott az óvodába. Ezek után a vádak szempontjából szembeötlő ellentmondás, hogy Ágoston, aki egyben az Oktatási Bizottság tagja is, több hónapnyi kutakodás után sem talált még egy alkalmazottat, akit a több óvodát is tömörítő intézmény vezetője hittérítéssel zaklatott volna. Egy valamit azonban talált: az állandóan ott dolgozó egyik óvónőnek nincs váltótársa, így délután „gyakran vadidegen óvónő ébreszti a kicsiket".

A meghurcolt pedagógus szakmai érdemeihez mindeközben kétség nem férhet. „Negyvenkét éve dolgozom a pályán, ebből huszonhat évet óvodapedagógusként, tizenhat éve pedig óvodavezetőként. Munkámat folyamatosan ellenőrizte a fenntartó, amit minden esetben dicsérettel zártak" - mondta. Vezetése alatt másfél tucatnyi pedagógus szerzett diplomát, azt pedig a kollégáival közösen elért szakmai sikernek tekinti, hogy a Debrecen Megyei Jogú Város „Tehetségbázis Óvodája" címet elnyerték 2009-ben. Rá két évvel pedig regionális akkreditált tehetségpont lett a Sípos utcai Óvoda, a pályázaton elérhető maximális pontszámot elérve.

http://www.hetek.hu/belfold/201202/hetkoznapi_fasizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr964215333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosig Ratta 2012.02.28. 12:41:39

Ez igen!

Gratulálunk a nemzetvédő jobbiknak, hogy megvédi az országot az idősödő ovónőktől! Minden erejüket és eszközüket bevetve nyomoznak a megátalkodott ámokfutó után, aki a munkaidő lejárta után nem átall hitéről beszélni kolléganőjének! Nincs is veszélyesebb, mint egy keresztény ovónő! Repüljünk vissza a kommunizmusba az ország legbolsevikabb pártjának turuloszárnyain!

Kőtőkálmán 2012.02.28. 15:22:12

@Gosig Ratta:
Ah, ez a turulszárnyas kép gyönyörű volt!
Azt meg régóta tudjuk, hogy a bolsevizmus és a
nácizmus egy tőről fakadó istentelenség.
süti beállítások módosítása