Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Jaj de ravasz, ez az arab tavasz!

2011. október 16. - Emide Buda

Újabb provokáció érte a kairói kopt keresztényeket

Ezúttal egy kórház előtt történt incidens, ahol a vasárnapi véres rendőrtámadás sérültjeit ápolják. Közben a kopt egyház feje három napos gyászt hirdetett az áldozatok emlékére. A muzulmán csoportok terrorakciói és a rendőrség brutális fellépése miatt idén már több száz keresztény vesztette életét Egyiptomban.  

Hoszni Mubarak elnök megbuktatása óta több kopt templomot is felgyújtottak Egyiptomban. Emiatt szerveztek keresztény szervezetek tüntetést a kairói állami televízió épülete előtt. A tiltakozók a 8 milliós egyiptomi kopt kisebbséget képviselték. Ez a közösség őslakosnak számít Egyiptomban, már évszázadokkal az iszlám megjelenése előtt is ott élt.

A brutális erővel fellépő hatóságok és a keresztény ellenes muzulmán támadóknak több tucat áldozata volt a tüntetők közül. A tömegbe páncélozott járművekkel hajtottak bele a katonák, a rendőrök pedig válogatás nélkül lőtték és ütötték a koptokat Kairó utcáin

Az áldozatok temetésén több ezren vettek részt a kairói katedrálisban. A szemtanúk azt állítják, hogy muzulmánok támadása robbantotta ki a konfliktust. „Még el sem kezdődött a tüntetés, amikor ránk támadtak. Köveket dobáltak ránk, majd egyszer csak megjelentek a páncélozott járművek. Figyelmeztetés nélkül nekirontottak a tömegnek. Volt olyan fiatalember, akinek a koponyája szétrepedt, amikor a lánctalpas járművek eltiporták” – mondja felháborodottan Abouna Basilous kopt pap.

A kairói újságok azonban azt állítják, hogy ismeretlen külföldi provokátorok keveredtek be a tömegbe, és ő miattuk tört ki a vérontás.

http://atv.hu/kulfold/20111011_ujabb_provokacio_erte_a_kairoi_kopt_keresztenyeket

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr483307296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosig Ratta 2011.10.16. 19:56:11

Ez borzasztó. A muzulmán világban kereszténynek lenni életveszély, és a médiát hatalmas felelősség terheli azért, hogy nem tájékoztat szinte sehol sem pontosan és megfelelő súllyal ezekről az eseményekről.
A keresztényeknek a világ minden táján össze kellene fogniuk egymás védelmében. De mely keresztény vezetők azok, akik kiállnak az ilyen cselekmények ellen? Mit tesz ilyenkor az egyik legnagyobb hatalmú vallási vezető, a római pápa? Felemeli a szavát annak érdekében, hogy a nyugat helyezzen nyomást a muszlim országokra?
Ki tesz bármit is a mai keresztényüldözés ellen? Őszintén érdekel.
süti beállítások módosítása